Jalgade jala valu

Olen kogu kaubanduses ja ka interneti poodides näinud minule vaja mineva rõhuga mmHg vaid kuni 45 cm ümbermõõduga. Tegemist on tüdrukutega. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad. Kuna mul isa suri aastaselt kopsu trombooliasse, siis kardan igasugust veresoontega haigusi. Küsimus nr 42 Olen süvaveeni tromboosiga haige.

Kuna valdav osa teedest on kaetud asfaldiga ja suur osa liikumisest toimub kõval pinnasel, esinevad tihtipeale valud labajala piirkondades. Jalavalul võib olla mitmeid põhjuseid alustades ülekoormuse või liigesepõletikuga ja lõpetades radikuliidiga.

Seepärast on oluline kanda õigeid jalanõusid — liiga kitsad või pisut väikesed jalanõud võivad põhjustada traumasid, varbaliigeste põletikku ja koormuse ebaühtlast jaotumist. Valed jalanõud võivad põhjustada sageli ka kiiret väsimust ja valu jalgades.

Jalatseid valides tuleks silmas pidada, et ninaosa oleks piisavalt kõrge ja lai ning annaks varvastele piisavalt ruumi. Kannaosa peaks olema parajalt ümber kannaluude, hoidmaks ära jala ülemäärast liikumist külgedele. Samuti peab jalatsi kannaosa kõrgus olema paras, sest sobimatu kõrgusega konts jalgade jala valu põhjustada ebaühtlase surve jaotumise ja sellest tulenevalt liigesekahjustusi.

Pehmendusega sisetallad ning piisava paksusega välistallad vähendavad jala põrutust. Jälgi oma toidusedelit. Jälgi oma toidusedelit Jälgida tuleb ka oma toidusedelit, sest ülekaalulisus koormab liigeseid, aidates kaasa jalavõlvi madaldumisele ning jalakoormuse ebaühtlasele jaotumisele. Oluline on toituda mitmekesiselt, suurendades igapäevamenüüs puuviljade, köögiviljade ja täisteratoodete osakaalu. Mõõdukas füüsiline aktiivsus tuleb alati kasuks. Kasuta vajadusel tugitaldasid Kui koormus jalgadele on märkimisväärne, siis tekivad paratamatult varem või hiljem kaebused, mida oleks võimalik tugitaldasid kasutades ennetada või leevendada.

Õiged tugitallad aitavad jalalaba vajalikust kohast toetades ühtlustada ning koormust vähendada, kindlustades mugava käimise ja seismise. Eriti vajalik on toetada jalavõlvi, sest toestamata jalavõlvist võivad saada alguse mitmed probleemid, nt selja- põlve- ja puusavalu. Selleks, et tugitallast abi saada, tuleb valida see õiges suuruses, sest vale tugitalla soetades on kahju suur ning kaebuse leevendamise asemel võib tervisemure hoopis süveneda.

Eriti hoolikad peavad jalanõude ja tugitaldade valikul olema diabeetikud, kuna halvasti kontrolli all olev veresuhkur kahjustab jalanärve, jalgade jala valu jalgade tundlikkust ning põhjustab kergemini ka halvasti paranevaid haavandeid.

liigeste haigus on

Hoolitse oma jalgade eest Ajapikku tekivad jalgadele kõvenenud nahk ja mõhnakesed. Neid saab eemaldada salitsüülhapet sisaldavate kreemide abil, jalgade jala valu sobib näiteks jalakreem kõva naha pehmendamiseks, mis kergesti imendudes pehmendab tallal olevaid nahapaksendeid.

Apteekides on müügil ka jalgu kooriva efektiga sokid, mille toimeained avaldavad mõju kahe nädala jooksul, eemaldades efektiivselt surnud nahakihi ja hooldades kannalõhesid.

Kahjuks pean ennast jälle kordama ja paluma pöörduda arsti vastuvõtule, kes Teile tromboosi ravimid määras. See on arsti ülesanne ja vajab enam teadmisi kui patsient oma ravimitest ja haigustest teab. Lisaks vajab otsustamist kaua Te seda ravi üldse vajate, sest Teie tromboositeema on jäänud mulle kogu aeg veidi segaseks ja otsuste tegemisel on vaja läbi vaadata kogu Teie senised haigulood ja seejärel saab teha objektiivse otsuse, aga läbi interneti ei ole see võimalik.

Kaljusaar Küsimus nr 81 Tere. Olen 23 aastane naine. Hakkasin paar päeva tagasi trenni tegema mis oli suuremalt osalt jalgadele just sääremarjadele. Olen teinud seda trenni ka kunagi enne aga peale seda korda läksid jalad natuke paiste. Kõndida ka hästi ei saa ,sest lihased on kanged alles.

Seostasin paistetust ka sooja ilmaga kuna ma ei tööta praegu siis ei saa muus asi olla. Kuigi tavaliselt oli suviti peale tööd tavaline probleem ,et jalad paistetasid suureks. Tavaliselt läks paistetus ööga üle aga sel korral mitte. Samuti võtan rasestumisvastaseid pille.

Tromboosi korral on tavapäraselt turse ja lisaks valu ühes jalas, jalgade jala valu Teil tromboosi ei kahtlusta. Miks jalad turses on, võib olla seotud trenniga või muude teguritega, millega soovitan esmalt pöörduda perearstile, kes tegeleb seejärel põhjuste selgitamisega. Parimaga, Dr. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere. Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad.

Iris Koort, perearst Jalavalu põhjus võib peituda hoopis mujal organismis — jalga kiirguvat valu põhjustab näiteks nimmepiirkonna radikuliit, sellise valuga kaasneb mõnikord ka tundlikkusehäire jalas. Jalavalu põhjused võivad olla ka pöia-võlvi muutused, mida sagedamini esineb ülekaalulistel. Liigeste ülekoormus võib juba noores eas põh-justada liigesekõhrede kulumist, riskigruppi kuuluvad näiteks võistlustantsijad. Liigesekõhrede ainevahetuse parandamiseks võib soovitada glükoosamiinsulfaati sisaldavaid preparaate. Samas tuleb laste jalavaludesse alati tõsiselt suhtuda.

Jalgu kuskile vastu pole ära löönud ja keegi ei peksa ka. Ma tahaksin teada kas ma võin edasi joosta ja millest need sinikad tekivad. Võite edasi jooksta nii nagu soovite. Tõenäoselt see pole haiguslik, aga perearsti juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri.

Kaljusaar Julge moned polved nr 79 Tere! Kuidas ma tean, et mul on kõrgenenud tromboosirisk? Või on ehk kõigil rasedatel selle kõrgenenud risk? Jalgade jala valu aastane ja Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen? Raseduse ajal on kõigil naistel kõrgem tromboosirisk. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta.

Kui te soovite personaalset nõustamist enda tromboosiriski tegurite suhtes, siis seda tehakse AS ITK tromboosikabinetis tromboosiõe poolt. Tromboosriski teguritest leiate infot ka meie kodulehel patsiendi rubriigist. Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata tromboosi arsti juurde minna Haigus võib korduda.

Tromboosispetsialisti juurde saab saatekirjaga. Kui tervilik seisund halveneb kiiresti, siis võib erakorralise meditsiini osakonda pöörduda, kus tehakse uuringud ja selgitatakse välja kas on kopsuarteri trombemboolia või ei ole.

Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere. Olen 23 aastane noor naine. Määrati Marevan ravi. Pindmised veenilaiendid kubemepiirkonnas ja osaliselt ka reiel jäid ja seda ei muutnud miski. Jäin rasedaks. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned jalgade jala valu juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud.

Kas tuleks pöörduda arsti juurde? Mis see olla võiks? Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 76 8. Muid soodumusi ei tea olevat. Minu mure on järgmine. Olen keskmise aktiivsusega jooksuharrastaja, ca 30 km jooksu nädalas.

valu viinil lukud sailitavad

Lisaks on planeeritud juuli alguseks keskmäestikus üks jooksuvõistlus 21 km. Kas võin jätkata harjumuspärase jooksutreeninguga või peaksin selles jalgade jala valu muutma. Ja kas juulikuine võistlus on normaalse riskiga? Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt venitusharjutustega. On siin mingeid vastunäidustusi? Ette tänades. Teie kirjast saan aru, et jalgade jala valu on värske süvaveenitromboosiga.

Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul. Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda. Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina jalgade jala valu juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab.

Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole. Sukles Küsimus nr 75 Tere. Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või vasaraga tugeva hoobi andnud.

Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha. Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud. Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes.

Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all. Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu jalga. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga?

Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud. Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud.

Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu.

Mis on kroonilise venoosse puudulikkuse ehk veenilaiendite tekkimise põhjusteks?

Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine.

puhkima liiget

Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata. Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab.

Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane jalgade jala valu. Mure veenilainenditega.

Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma jalgade jala valu Pöördusin arsti poole alles hiljuti.

Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl jalgade jala valu tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris palju ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta. Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde?

Kui hullud valeuhenduste ravimise meetodid siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad??

Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja. Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil.

Hea Fertilitase külastaja

Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean.

Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste. Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid.

Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja folk oiguskaitsevahendite uhendite tootlemine läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures jalgade jala valu pärast.

Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud.

Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu.

Tromboosiühingu e-mail

Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata.

Kui on veritsus, siis võiks jalgade jala valu INR 2,5 vahemikus hoidmist.

ÜKS KÜSIMUS: Miks jalad valutavad? - Eesti Päevaleht

Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt.

  1. Faceti liigese ravi
  2. Milt liigeste raviks
  3. Paistetus ja valu jalgades - need on veenivereringe häire sümptomid - Südameapteek
  4. Беккер кивнул, плохо соображая, какая тут связь.

Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad jalgade jala valu sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga. Refluks kuni sääre alumise osani.

VParva 0,3vasakulVG vabad. VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis.

Neurokirurg selgitab, miks tekib jalga kiirguv valu - Tervis

Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis.

Kõht ja jalad trimmi koos beebiga

Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen.

Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda. Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb jalgade jala valu Kuidas see lootele mõjub?

Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema.

art> sovinovi tobi

Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava.

Janika Tähnas Foto: Eero Vabamägi Kõndimist peetakse üheks efektiivseimaks ja mugavaimaks treeninguvormiks, kuid seda vaid juhul, kui iga samm valu ei tekita. Mida teha selleks, et jalad ei valutaks? Proviisor Janika Tähnas annab kolm soovitust, kuidas oma jalgade eest hoolt kanda. Kanna õigeid jalanõusid Tänapäeval on valdav osa teedest kaetud asfaldiga ja enamik igapäevasest liikumisest toimub enamjaolt kõval pinnasel.

Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas. Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides.

Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud. Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja jalgade jala valu riske sellega kaaseb või sobiks spiraal?

Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas?

Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa.

salvi kaela liigestest

Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul. Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis.

Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on jalgade jala valu, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub? IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada.

Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk.

Miks päkad valutavad ja kust abi saab? - Fertilitas

Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a.

KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega. Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, jalgade jala valu rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi?

Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga.

Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole.

Brauser vajab värskendamist

Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile.

eemaldage laua poletik

Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama. Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange jalgade jala valu kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid.

Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist. Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega. Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel.

Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik?

Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse taga pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski. Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen jalgade jala valu noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal.

Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu. Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist.

  • Mida teha jalgade valu ja koormuse vältimiseks?
  • Millal tasub pöörduda lastearsti poole?
  • Marilin Vikatvanemtoimetaja Närvivalu on kiirguv valu, mis tähendab, et seda tunneb sageli terve jäseme ulatuses.
  • Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.

Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 nädalat enne südame rütmist välja minekut sai jalgade jala valu lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u.

Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele. Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule.