Suure sormede kaes olevad valud, Surisevad näpud. | Neuroloogia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - politseiriik.ee

Kas tuleks pöörduda arsti juurde? Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! VTP vaba.

Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja? Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja.

Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealttöötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Suure sormede kaes olevad valud Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil.

Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste.

Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel.

Parema käe valu: ravimeetodid ja põhjused

Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast.

Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, suure sormede kaes olevad valud see ei anna toimetugevuse kohta infot.

INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu.

Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja suure sormede kaes olevad valud kõiki aspekte tuleb arvestada.

Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad.

VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis.

Käe valu põhjused

Kahjuks meie ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi. Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis.

Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen.

  • Nimeta Mats on päris kange- ei tal meeldi teha ringe.
  • See muutub ebamugavuse, mõnikord pöidla paindumise tekke põhjuseks.
  • Reumatoidartriit Reumatoidartriit on üks levinumaid ja tõsisemaid autoimmuunhaigusi.
  • Sevastopoli liigeste tootlemine
  • Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid.
  • Suurte sormede artriit
  • Hapu tagasi neuroloogia
  • Расстроенная, она подошла к шкафу, чтобы достать чистую блузку и юбку.

Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda. Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord üle küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema.

Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides.

Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi. Süstisin enne sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud.

Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal? Tean, et suure sormede kaes olevad valud ja plaastrid ei tohiks mulle sobida.

Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas?

Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul.

Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Normaalsel inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on suure sormede kaes olevad valud neile, kes Marevani ei tarvita. Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud.

Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil. INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust.

INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid. Nüüd aga on see tunne tulnud näkku ja keel suriseb tänasest alates. Mida teha-kui ohtlik see on? Vastus: Tere! Kui kaebused püsivad, siis olege hea ja pöörduge perearsti poole. Sukles Küsimus nr 63 Tere, minu emal 73a diagnoositi a. KATE südameseiskumisega,eduka taaselustamisega.

Jäi peale seda Marevan ravile. Selle aasta aprillis opereeriti ta nekrootilise pankreatiidi tõttu kaks korda. Haiglas olles sai ta antikuogulantravi. Hetkel on ema hooldusravi osakonnas kosumas. Viimatisel perearsti visiidil öeldi, et kuna KATE oli eelmisel aastal, siis rohkem Marevani ei pea võtma. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani.

Kas oleks vajalik edasine antikoagulantravi? Kui vajalik, siis milline? Esmalt on mul väga hea meel teie perekonna üle, et olete ennast tromboositeemadega kurssi viinud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud tromboosi profülaktika Clexaniga. Kui äge pankreatiit lahenenud ning patsient saavutanud liikumisvõime st. Kui meil tegu nn. Kai Sukles Küsimus nr 62 Tere, sain eile arstilt positiivsed uudised, et trombe enam ei ole.

Seega ta ütles, et Zibori tarvitamise võib järgi jätta. Kuna lõpetasin eile Zibori süstimise. Kas võib esineda mingisuguseid võõrutusnähte? Ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 61 Olin tromboosiga kahepoolne trombemboolia haiglas ning peale haiglaravi olen nüüd juba 6 kuud võtnud Xareltot vastavalt retseptile. Kui pikalt on vajalik veel Xareltoga jätkata või kas on vajalik ravi muuta? Kui tromboos on pärast 5 kuut ravi ikka jalas, siis üks asi on kindel, et praegu peaks kindlasti ravi antikoagulandiga jätkama.

Kui kaua ja kas vajalik ravimi vahetus, on mailtsi raske kommenteerida. Selleks pange ennast kirja mõne tromboosispetsialisti juurde. Peeter Saadla. Head paranemist soovides, dr. Kaljusaar Küsimus nr 60 Mu vasakul jalal on veen tursunud ja teeb kõndimisel valu ,kannan ka tugitaldasid. Teen aednikutööd mis nõuab palju kõndimist.

Tänan ette! Kui jalal on veen tursunud ja see valutab, siis võib olla tegemist veenipõletiku ehk flebiidiga ja lisaks võib olla ka tromboos selles veenis. Et asjale selgust saada, soovitan pöörduda lähima haigla erakorralise meditsiini osakonda EMO kui veeni põletiku ja tromboosi kahtlusega.

Diagnoos kinnitatakse või võetakse maha vereanalüüsi D-dimeeri ja vajadusel lisaks ultraheli doppleri alusel. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst.

Kaljusaar Küsimus nr 59 Tere! Olen 15 aastane tüdruk ning olen viimaste aastatega tähele pannud, et vahel peale trenni tegemist muutub üks sääremari kuidagi jahedaks ning on teisest sääremarjast suurem.

Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Kas te oskate öelda mis sellist reaktsiooni põhjustab? Millise arsti poole peaksin pöörduma? On see üldse vajalik? Arvan, et trenni tegemise järgselt ühe sääremarja paksenemine ja jahenemine, kuid see mõne aja pärast kaob, pole tõsine probleem. Samas on mul teile küsimus-ega Te ei suitseta ega tarvita rasestumisvastaseid vahendeid? Minu küsimse suure sormede kaes olevad valud pole uudishimu, vaid tahan aru saada, kas teil viks olla mingit kõrgenenud tromboosiriski.

Sukles Küsimus nr 58 Tervist! Ma olen aastane noormees. Mul on jalgades valud Sääre piirkonnas ja mul vist lõhkes vasakus käes keskosas veresoon verevalum on veeni peal. Kas mul võib olla tromboos ja kui mul on, siis mida ma tegema peaksin? Palun pöörduge erakorralise meditsiini osakonda või perearstile. Kaljusaar Küsimus nr 57 Selline mure, et mul parema jala kints tulitab ja tundub tuima võitu.

Kas võib olla trombi oht vms? Kui on kahtlus trombile, tuleb pöörduda oma perearsti vastuvõtule või EMO-sse kui asi tõsisem ja ei kannata ootamist.

suure sormede kaes olevad valud valu lihaste ja puusaliidete valu

Läbi interneti suhteliselt võimatu tromboosi diagnoosida. Kaljusaar Küsimus nr 56 Tere. Kas 33 aastasel mehel võib tromb põhjustada südame rütmihäireid ning milliseid vereproovide analüüsi tulemused näitavad trombi ohtu. Mure selles, et ka kunagi isa on trombi tõttu 40 aastaselt surnud. Nimelt 2 suure sormede kaes olevad valud enne südame rütmist välja minekut sai käidud lennureisil, mis kestis 7 tundi. Südame rütmi tagasisaamine võttis aega haiglas Eestis u.

Lõpetuseks — milliseid uuringuid võiks veel teha, et teada saada, millest selline rütmihäire võib olla põhjustatud ning kas on trombiohtu. Palun lugege läbi kodulehel olev virvendusarütmia info. Sealt saate vastused oma küsimustele.

Kui kõikidele küsimustele vastuseid ei saa, siis palun pöörduda kardioloogi vastuvõtule. Küsimusi on Teil palju ja neid pole võimalik mailitsi käsitleda. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Kaljusaar Hollow valu pohjustel nr 55 Tere! Olen Jalg on valulik ja turses, õieti käia ei saa, vaid longates. EMO arts kirjutas välja Clexane süstelahuse, mida 24h tagant pean süstima. Praeguse seisuga on tehtud 1 süst. Küsimus, et kas ma saan kuidagi seda valulikust kiiremini leevendada, lisaks sellele et kannan ravisukki ja määrin ka liotoni peale.

Kas pikem jalg peaks saama puhata või ma pean just vastupidi rohkem käia kuigi jalg on valulik. Kuidas ma saan leevendada valu? Kui ruttu võiks esimesed tulemused peale Clexane süstimist olla? Kas juba äkki mõne päevaga?

Kui Teil on raseduse ajal diagnoositud pindmiste veenide tromboos siis ravikuuri kestus süstidega on minimaalselt 45 päeva. Kindlasti ei kao valulikkus ja turse ära päevaga-ravim lõhustab trombi ning valu ja turse kaovad sedavõrd, kui taastub normaalne verevool. Nii et varuge kannatust! Mõnel kaovad kaebused nädalaga, mõnel võtab kauem aega.

Mida Te ise saate leevenduseks teha? Kindlasti kanda ravisukka, abi võib olla Liotoniga määrimisest ja kui valu ikka väga tugev, siis tuleb lisaks võtta valuvaigistit.

Kuna olete rase, siis oleks hea, kui saaksite valuvaigistite hulh´ka hoida minimaalsena.

Infovoldikud patsiendile

Soovitaksin valu korral Paratsetamooli. Kõndimisest-võite kõndida, kuid nii palju, kui jalg lubab. Ei tohi kõndida nn. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil.

suure sormede kaes olevad valud meditsiinilised salvid liigestest

Sukles Küsimus nr 54 Tere! Olen 28a neiu. Olen kasutanud varasemalt järjest 5a antibeebipille ja käinud regulaarselt günekoloogi juurest ennast kontrollimas. Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist.

Kuna viimasel ajal on räägitud palju antibeebipillide riskitegurist tromboosist, siis kuidas ma saaksin seda vältida.

Vasaku randme valu ↑

Kas peaksin regulaarselt käima ka perearstil, kes teeb vajaliku läbivaatuse ja veretestid? Kombineeritud toimega antibeebipillidega võib kaasneda suurenenud tromboosirisk. Selleks, et pillide tarvitamine oleks Teile ohutu, on vaja teada, kas Teil esineb teisi tromboosi riskitegureid. Need oleksid: ülekaal, suitsetamine, mingi krooniline kopsuhaigus või krooniline südamepuudulikkus või põletikuline soolehaigus, pahaloomuline kasvaja.

Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu suure sormede kaes olevad valud osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Kui olemas mingi riskitegur, siis vaja koos teiega arutada, kuidas edasi.

Kai Sukles Küsimus nr 53 2 nädalat tagasi saabusin pikalt lennureisilt. Kokku lendasin pea 24 h, millest üks lend oli järjest 14 h. Loomulikult läksid jalad lennureisi ajal paiste, kuid see on ka osaliselt arusaadav.

Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva haiget molemale kuunarnukitele labajala pealt paiste.

Mitte küll väga hullult, aga veidi siiski. Kui istun, siis tunne jalgades pakitsust. On kohe tunda, et veri just reie tagaosas nagu h´ästi ei liigu. Teiseks - aeglane kulg ilma väljendunud sümptomiteta. See on väga ohtlik, kuna ilma sümptomitele tähtsust omistamata võite liigese täieliku hävitamiseni jõuda.

Artriidiga valutab käsi pidevalt käe piirkonnas, hoolimata sellest, kas see on puhkeasendis või pingutustes. Mõjutatud kätt on hommikul keerulisem liigutada ja saate jälgida, kuidas see paisub. Reumatoidartriit Reumatoidne viitab erinevalt lihtsast artriidist autoimmuunhaigustele. Selle eripära on see, et keha lakkab oma rakke ära tundmast, võttes neid võõrkehade jaoks, ja ründab. Selle tagajärjel rikutakse ühe elundi või nende süsteemi funktsioone, siis areneb patoloogia. Seda iseloomustab randme liigeste ja sõrmede aluste valu.

Ebameeldivad aistingud tekivad sümmeetriliselt mõlemas käes, liigutused on piiratud, hommikul intensiivistub suure sormede kaes olevad valud. Teine sümptom on temperatuuri tõus, põletiku kohtades kuumeneb nahk.

Mis puutub reumatoidsõlmedesse, siis muutuvad nad märgatavaks alles haiguse hilises staadiumis. Reumatoidartriidi all kannatavad enamasti keskealised inimesed - vanuses 25 kuni 55 aastat, kuid noorukid võivad haigestuda ka puberteedieas. Kõige sagedamini esineb kroonilises vormis. Lüüasaamine toimub mitte ainult liigestes, vaid ka kõhredes ja luudes. Liigesed on spindli kujul ja valu võib olla nii pidev kui ka perioodiline. Haiguse areng on üsna kiire, võib põhjustada käe deformatsiooni, mida on raske parandada.

Kui mõjutatud liigestes ei toimu õigeaegset reageerimist, võivad tekkida dislokatsioonid ja subluksatsioonid. Kui haigus on lõppjärgus, võib esineda käte kõrvalekaldumist küünarnukkideni. Põhjus võib olla kõõluste hävitamine, nende asendamine armidega ja selle tagajärjel rebenemine hõõrdumise tõttu. Reumatoidartriit areneb ka sidemete ja liigesekapslite hävimise tõttu. Karpaalkanali sündroom Selle põhiolemus on kesknärvi kokkusurumine, mis läbib luuseinu ja randme põiki ligamenti.

Patsiendil on käevalu koos koormaga randmes, valu iseloom on valutav ja tõmbav. Tavaliselt on see tüüpiline neile, kes töötavad arvuti või sülearvuti juures, mängivad klaverit. Samuti areneb vähestel juhtudel karpaalkanali sündroom seoses hormonaalse tausta muutusega. Sidemete ja kõõluste põletik peritendiniit Raske füüsilise töö korral muutuvad käte kõõlused põletikuks.

Kõige rohkem mõjutab see haigus inimesi, kes teostavad pikka aega samu käeliigutusi, näiteks pianiste, sportlasi, õmblejaid. Käe liigesevalu areneb üha enam: alguses ei tekita ebamugavustunne erilisi ebamugavusi, kuid hiljem muutub see väljakannatamatuks. Eriti raske on käed treeningu ajal. Samaaegne sümptom on käte nõrkus, need paisuvad ja kõõlustesse ilmub krigistamine. Pintsli vigastused Kui randmeliiges on sidemete piirkonnas kahjustatud, tunneb inimene teravat valu, mis hiljem muutub tõmbeks.

Pintsli liikumine põhjustab algul valu ja siis on kätt võimatu liigutada. Üks vigastuse tüüp on nihestus. Sõrme falangi nihestust pole keeruline ära tunda, sest sellega kaasnevad tursed ja deformatsioonid. Mis puutub teiste karpaalluude nihestustesse, siis on neid keerulisem tuvastada. Õnnelikud, karvkoe, hernekujulised ja muud väikesed luud nihkumisel ei paisu.

Kui käsi valutab murru tõttu, muutub selle liigutamine väga raskeks ja vigastuskoht on paistes. Iga liigutusega kiirgavad luufragmendid krõpsu.

Emakakaela lülisamba kahjustused Kui pole selget selgitust, miks käsi valutab, on vajalik lülisamba kaelaosa uurimine. Mõnikord on selles patoloogiaid, mis võivad avalduda käte valulike aistingutena. Seda pole lihtne tuvastada, seda on veelgi raskem ravida. Südame isheemiatõbi ja müokardiinfarkt Mõnikord viitavad valu ja kipitustunne vasaku käe randmes saabuvale südameinfarktile või isheemilisele infarktile.

Mõnel juhul valutavad mõlemad käed või ainult üks - parem. Oluline on mitte jätta neid sümptomeid tähelepanuta, eriti kui südamevalu on juba vaevanud. Iseloomulik valu märk - see annab käest õlale.

Sellega võivad kaasneda sellised sümptomid nagu valu surumine rinnaku taga, käe ülaosas, abaluu all vasakul. Iseloomustab õhupuudus "raske hingata"kahvatu nahk, külm higi, ärevus, hirm ilma põhjuseta. Kõigi või mitmete põhjuste juuresolekul peate helistama kiirabi meeskonda. Lokaliseeritud valu Lisaks nendele patoloogiatele, mis on juba loetletud, on ka haigusi, mis põhjustavad ühe või mitme käe sõrme haiget.

Näiteks mõjutab kahjustatud ulnar närv valu ja vähenenud tundlikkust sõrmusesõrmel ja väikesel sõrmel. Neid on raske aretada nõrkus on tunda ja ristsidemed lihased atroofeeruvad. Küünarvarre mediaannärvi kahjustuse korral koguneb valu suures, keskmises, eriti tugevalt nimetissõrmedes. Samad sõrmed valutavad, kui patsient põeb emakakaela radikuliiti.

Healoomulised kasvajad põhjustavad ka käte valu. Neid iseloomustab ebamugavuse levimine kõrgemal käes. Dorsaalse digitaalse närvi kahjustus põhjustab põletavat valu. Healoomulise moodustumise tõttu suure sormede kaes olevad valud valu koondatud ühe sõrme terminaalsesse falanksi. Mõnikord on kasvaja küünte kaudu nähtav. Esiteks valutab sõrm surve korral, hiljem - kui käsi liigub alla. Mõnikord võivad phalanglite liigeste valu põhjustada reumaatilised haigused.

Aseptiline nekroos Selle haiguse arengu tagajärjel on luukoe verega halvasti varustatud, mille tagajärjeks on selle surm ja resorptsioon. Valu on püsiv: nii pingutuse ajal kui ka puhkeolekus. Lisaks paisub valus koht märgatavalt. Aseptiline nekroos võib tekkida luumurru või luupõletiku tagajärjel. De Kerveni tõbi Sellel on palju nimesid, kuulub kutsehaiguste kategooriasse.

See tekib kanali ahenemise tagajärjel, mille kaudu läbivad esimese pöidla kõõlused. Üks sümptom on kõõlusekestade põletik.

Esinemise põhjus on harja pidev suur koormus. Areng toimub järk-järgult, muutudes krooniliseks. Peamine sümptom on valu pöidla otsas ja kerge paistetus samas kohas. Mõnikord kaasneb sellega kriuksumine, kui proovite sõrme liigutada. Valu tõttu kaotab inimene pöidla liikuvuse ja võimaluse harjaga mõnda manipuleerimist teostada.

Diagnoosi tegemiseks piisab patsiendi uurimisest. Täiendavaid uuringuid pole vaja. Enda haiguse diagnoosimiseks peate tegema lihtsa toimingute jada: painutage pöialt; suruda see peopesa külge ja kinnitada teiste sõrmedega; kallutage randme väikese sõrme poole.

suure sormede kaes olevad valud valus liigesed ilma pohjuseta

Need, kellel on de Querveni tõbi, tunnevad, kuidas käsi valutab painutatud. Need, kellel seda patoloogiat pole, ei tunne valu. See on lihasspasm, mis tekib pliiatsi või pliiatsiga pika kirjutamisprotsessi tõttu, eriti kui kirjutaja hoiab instrumenti liiga tihedalt.

Spasmi kirjutamise vältimiseks peate harja perioodiliselt sõtkuma, proovima seda lõdvestada, hoidma pliiatsi lõdvemalt. Arst võib soovitada käte suure sormede kaes olevad valud harjutuste komplekti, mis aitab krampi kontrolli all hoida.

Louisi ülikooli spetsialistide uuringud on näidanud, et kramplikku seisundit põdevatel inimestel on verevarustuse puudus vähem kui üks kolmandik aju piirkonnas, mis vastutab käe aistingute ja liigutuste eest.

I variant Laual on piirjoontega maja kujutav alustahvel. Õpetaja võtab suure nelinurga, nimetab seda maja seinaks ja annab lapsele. Laps asetab selle õigele kohale alustahvlil. Koos arutatakse, mis maja seina sees veel peavad olema aknad ja uks. Lapsed asetavad väiksemad nelinurgad maja seinale, arvestades ette joonistatud piirjooni. Mis on majal veel puudu? Järgi on jäänud üks kolmnurk, kuhu peamine loualuu valu sobib?

Kolmnurgast saab majale katus. Edaspidi laotakse maja ka piirjoonteta alusele. II variant Põhivärvides nelinurgad ja kolmnurgad on laual segamini. Seekord ehitatakse majad värvuse järgi ja õpetaja näitab ette, ehitades endale ühte värvi kujunditest maja. Seejärel ehitavad lapsed endale ühte värvi maja. Mida rohkem riisi kasutada, seda lõbusam on mäng. Karpaalide tunneli sündroom Karpaaliline sündroom avaldub närvi rikkumises, ahenemises ja turses, mis vastutab keskmise, indeksi ja pöidla, aga ka peopesa tundlikkuse eest.

See haigus algab nendes piirkondades kipitustunne, tuimus, põletustunne ja valu. Need aistingud tekivad tavaliselt öösel või hommikul. Järk-järgult muutuvad patoloogilised aistingud sõrmede ja peopesade tundlikkuse tugevaks vähenemiseks.

Karpaalilist sündroomi täheldatakse menopausis naistel sageli ja sagedamini mõjutatakse paremat jäseme. Parema käe valu paneb need patsiendid ärkama mõni tund pärast magamaminekut. Harja masseerimine ja raputamine suril lisfrance ravi alguses kergendust.

Hommikul on tunda käe turset, samuti on mitu tundi raskusi õrnade sõrmeliigutustega. Lisaks võib karpaalkanali sündroom olla tingitud töötingimustest. Kui varem oli see patoloogia tavaline masinakirjutajate seas, siis tänapäevases maailmas mõjutab see inimesi, kes töötavad pikka aega arvuti juures.

Sama lihasrühma pidev staatiline koormus, aga ka käte ebamugav asend klaviatuuri või hiirega töötades viib muljumise närvi.

Selle patoloogia arengu vältimiseks on vaja võtta ennetavaid meetmeid. Näiteks on harja toetamiseks kasulik kasutada spetsiaalseid rullidega hiirepatju. Need aitavad teie kätt mugavamalt korraldada ja eemaldavad sellest suurema osa koormusest. Samuti tuleb karpaalsündroomi arengu ennetamiseks, kui vajate pikaajalist tööd arvuti juures, teha sagedasi pause, samuti sõtkuda ja kätt suruda. Sidemete ja kõõluste põletik peritendiniit Pintsli vigastused Eristada saab kolme tüüpi harjavigastusi: luude vigastused; kõõluste ning liigese- ja ligamentoossete vigastused; lihaste vigastus.

Luukahjustustega kaasnevad kõige sagedamini luumurrud - kõige sagedamini kalduvad seda randme õlg- ja karvkatte luud. Need ägedad seisundid ja vigastused on põhjustatud käele kukkumisest või otsest löömist randmele. Pärast luumurdudega seotud käevigastusi võivad tekkida sellised komplikatsioonid nagu düstroofia koos randmeliigese difuusse tursega, liigese kontuuride silumine ja väga intensiivne valusündroom.

Sõltuvalt kahjustuse raskusastmest ja iseloomust võivad luumurdude sümptomid ulatuda tursest ja kergest ebamugavusest kuni valutava valu ja käe ilmse deformatsioonini. Sageli ei näita randme luude murrud väljendunud sümptomeid ja seetõttu diagnoositakse nikastustena valesti. See on nende oht: karpaali luude valesti töödeldud või tuvastamata murd võib põhjustada tõsiseid tagajärgi, näiteks liigese liikuvuse kaotust. Seetõttu tuleb meeles pidada, et käe luude murdumise tunnused pole alati ilmsed.

Mõnel juhul tekib vigastus pärast lööki ja jääb märkamatuks, avaldudes ainult tõsise füüsilise koormusega ning kaasnevaid valulikke aistinguid peetakse lihtsa verevalumi märgiks.

Käe kõõluste ja liigese-ligamentoosse aparatuuri vigastused ilmnevad sidemete subluksatsioonidest, nihestustest, nihestustest ja rebenditest.

Suure sormede kaes olevad valud nende patoloogiliste seisunditega kaasneb suure sormede kaes olevad valud enamikul juhtudel erineva intensiivsusega valu. Subluksatsioonid ja nihestused on käe liigese-ligamentoosse aparatuuri vigastuste ja maksejõuetuse tunnused. Teravate füüsiliste mõjutuste või liigesekoti nõrgenemise tagajärjel põletiku või degeneratiivsete muutuste tõttu on liigese normaalne ruumiline konfiguratsioon häiritud.

Lihtsamalt öeldes on luude liigesepinnad üksteise suhtes vales asendis.